VCA

Vanaf 2026 een zuinigere verwarmingsinstallatie verplicht

Er wordt momenteel hard gewerkt aan een wet die het ๐˜ƒ๐—ฎ๐—ป๐—ฎ๐—ณ ๐Ÿฎ๐Ÿฌ๐Ÿฎ๐Ÿฒ ๐˜ƒ๐—ฒ๐—ฟ๐—ฝ๐—น๐—ถ๐—ฐ๐—ต๐˜ ๐—ผ๐—บ ๐—ฒ๐—ฒ๐—ป ๐˜‡๐˜‚๐—ถ๐—ป๐—ถ๐—ด๐—ฒ๐—ฟ๐—ฒ ๐˜ƒ๐—ฒ๐—ฟ๐˜„๐—ฎ๐—ฟ๐—บ๐—ถ๐—ป๐—ด๐˜€๐—ถ๐—ป๐˜€๐˜๐—ฎ๐—น๐—น๐—ฎ๐˜๐—ถ๐—ฒ ๐—ฎ๐—ฎ๐—ป ๐˜๐—ฒ ๐˜€๐—ฐ๐—ต๐—ฎ๐—ณ๐—ณ๐—ฒ๐—ป, indien de cv-ketel aan vervanging toe is. Een hybride warmtepomp en een volledig elektrische warmtepomp zijn twee vormen van een zuinige verwarmingsinstallatie.

Een ๐—ต๐˜†๐—ฏ๐—ฟ๐—ถ๐—ฑ๐—ฒ ๐˜„๐—ฎ๐—ฟ๐—บ๐˜๐—ฒ๐—ฝ๐—ผ๐—บ๐—ฝ is een verwarmingsinstallatie die iedere woning warm krijgt die daarvoor nu een enkel cv-ketel gebruikt. Een hybride warmtepomp werkt op elektriciteit, maar gebruikt daarnaast een cv-ketel op gas.

Om helemaal van het gas af te gaan is een ๐˜ƒ๐—ผ๐—น๐—น๐—ฒ๐—ฑ๐—ถ๐—ด ๐—ฒ๐—น๐—ฒ๐—ธ๐˜๐—ฟ๐—ถ๐˜€๐—ฐ๐—ต๐—ฒ ๐˜„๐—ฎ๐—ฟ๐—บ๐˜๐—ฒ๐—ฝ๐—ผ๐—บ๐—ฝ nodig. Deze verwarmingsinstallatie is zeer geschikt in combinatie met lage temperatuur verwarming en een goed geïsoleerde woning.


Wilt u het volledige artikel lezen?
Klik dan hier

Advies
Wij staan u graag te woord

Heeft u vragen, wilt u meer informatie of bent u geรฏnteresseerd in een van onze diensten? Neem gerust contact met ons op.

Rick Ritterbeeks Projectleider

Contact