VCA

Salderingsregeling blijft voorlopig

De gunstige salderingsregeling voor eigenaren van zonnepanelen blijft voorlopig bestaan. Hierdoor blijft het voor huishoudens mogelijk om met zonnepanelen de elektriciteit die zij opwekken aan het net terug te leveren. Het resultaat is dat huishoudens met zonnepanelen aanzienlijk kunnen besparen op hun energierekening, waarbij de opgewekte stroom direct het eigen verbruik compenseert.

Wel wordt verwacht dat energiebedrijven het heft in eigen handen gaan nemen. Zo hebben sinds vorige zomer al enkele bedrijven vaste terugleveringskosten voor zonnepaneelbezitters ingevoerd. Ongeacht deze maatregelen blijven zonnepanelen een rendabele investering en is het behoud van de salderingsregeling van positieve invloed op de terugverdientijd van de zonnepanelen.

Het wordt steeds belangrijker om opgewekte stroom zelf te gebruiken. Dit kan bijvoorbeeld door de vaatwasser en wasmachine overdag te gebruiken, je elektrische auto op te laden tijdens zonnige uren en te kiezen voor een Oost-West opstelling voor de ligging van de zonnepanelen om de opwekking te spreiden.

Advies
Wij staan u graag te woord

Heeft u vragen, wilt u meer informatie of bent u geïnteresseerd in een van onze diensten? Neem gerust contact met ons op.

Bart Steinbusch Projectleider

Contact