VCA

Is een elektrische cv-ketel een goed alternatief voor een warmtepomp?

Onze partner Innovado heeft een interresant artikel gemaakt over een elektrische cv-ketel vs een warmtepomp. Lees er hieronder meer over:

Wanneer je van het gas af wilt, zijn er twee mogelijkheden: een warmtepomp of een elektrische cv-ketel. Een warmtepomp gebruikt warmte vanuit de buitenlucht om je huis te verwarmen. Voor elke kWh energie die het apparaat verbruikt, krijg je tussen de 3 en 5 kWh aan warmte in je woning. Een elektrische cv-ketel daarentegen zet direct stroom om in warmte, wat minder energie-efficiënt is. Hierdoor wordt 1 kWh energie omgezet in 1 kWh warmte.

Al snel wordt er gedacht dat door de lagere investering een elektrische cv-ketel een goedkoper alternatief is, maar de kosten in verbruik vallen een stuk hoger uit dan bij een warmtepomp. Dit is ook de reden waarom een elektrische cv-ketel helemaal niet geplaatst mag worden als hoofdverwarming in je huis.

Staat u zelf voor lastige keuzes bij het verduurzamen van een woning of bedrijfspand? Bij onze partner Innovado kunt u terecht voor een totaaladvies passend bij uw situatie!

Wilt u zelf graag weten of een warmtepomp geschikt is voor u woning. Vraag nu hieronder uw offerte aan!

Offerte aanvragen
Wij staan u graag te woord

Heeft u vragen, wilt u meer informatie of bent u geïnteresseerd in een van onze diensten? Neem gerust contact met ons op.

Rick Ritterbeeks Projectleider

Contact