VCA
Offerte aanvragen

Investeren in zonnepanelen blijft een goede investering!

De salderingsregeling voor zonnepanelen verdwijnt en steeds meer energieleveranciers brengen kosten in rekening voor de stroom die je teruglevert. Echter, een positieve ontwikkeling is dat de Tweede Kamer wil ingrijpen om de terugleverkosten die energieleveranciers momenteel aan huishoudens met zonnepanelen in rekening brengen, te laten verdwijnen.

Nu snappen wij dat deze ontwikkelingen en de onduidelijkheid hierover vragen oproepen over de voordelen van zonnepanelen. Maar zelfs met deze nieuwe terugleverkosten zijn zonnepaneelbezitters voordeliger uit dan huishoudens zonder zonnepanelen. Je bespaart namelijk aanzienlijk op je energierekening!

Stroomkosten vergelijk

Gebaseerd op een gemiddeld jaarverbruik van 3.500 kWh en een teruglevering van 3.500 kWh per jaar gelden de onderstaande cijfers (bron: Nu.nl):

  • Zonder zonnepanelen betaal je gemiddeld tussen de €850 en €1.275 per jaar aan stroom.
  • Met zonnepanelen en terugleverkosten betaal je rond de €263 per jaar bij de minst voordelige leverancier.

Hoewel de terugverdientijd iets langer kan zijn, verdien je je investering nog steeds terug binnen de levensduur van je zonnepanelen. Bovendien draag je bij aan een duurzamere toekomst.

Meer informatie? Lees dan het volledige artikel hier terug.

Wil je meer weten over de voordelen van zonnepanelen? Neem contact met ons op of vraag een offerte aan hieronder.

Offerte aanvragen
Wij staan u graag te woord

Heeft u vragen, wilt u meer informatie of bent u geïnteresseerd in een van onze diensten? Neem gerust contact met ons op.

Bart Steinbusch Projectleider

Contact