Zonnepanelen
Ontdek de kracht van de zon! Bij Heijnens Comfort & Energie geloven we in een duurzame toekomst, aangedreven door de zon. Onze zonnepanelen zijn meer dan alleen een product; ze zijn een investering in een groenere wereld en in uw financiële welzijn.
Waarom Zonnepanelen?
- Duurzame Energie
Schakel over op een onuitputtelijke energiebron en draag bij aan een beter milieu. - Besparing op Energiekosten
Zonne-energie verlaagt uw elektriciteitsrekeningen aanzienlijk. Het is een slimme keuze voor uw portemonnee. - Waardeverhoging van uw Eigendom
Huizen met zonnepanelen zijn aantrekkelijker op de vastgoedmarkt. - Onafhankelijkheid van het Energie-Netwerk
Wees minder afhankelijk van traditionele energiebronnen en prijsschommelingen.
Bij Heijnens Comfort & Energie bieden we niet alleen topkwaliteit zonnepanelen, maar ook deskundig advies en een naadloze installatieservice. Ons team van experts staat klaar om samen met u de perfecte zonne-energieoplossing te ontwerpen, afgestemd op uw specifieke behoeften.
Klaar om de zon te omarmen?
Schakel vandaag nog over op zonne-energie en zet een stap naar een duurzame toekomst!
Zonnepanelen in 3 eenvoudige stappen
Zet de eerste stap naar een duurzamere toekomst. Begin met uw aanvraag bij Heijnens Comfort & Energie, ontvang deskundig advies in onze gepersonaliseerde offerte en profiteer decennia lang van een vakkundige installatie.
Verstuur uw aanvraag
Start uw reis naar duurzame energie door een aanvraag in te dienen.
Ontvang een offerte
Ontvang een op maat gemaakte offerte en deskundig advies om de beste keuze voor uw situatie te maken.
Vakkundige installatie
Ons professionele team zorgt voor een efficiƫnte en zorgvuldige installatie.
Veelgestelde vragen
Wat kosten zonnepanelen?
De kosten van zonnepanelen variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals het systeem dat wordt geïnstalleerd, het vermogen van het paneel (uitgedrukt in Watt piek, Wp), en het aantal panelen dat je aanschaft. Zo beginnen de kosten voor een set van 10 zonnepanelen vanaf ongeveer 4000 euro. Echter, de prijs per paneel kan voordeliger worden naarmate je meer zonnepanelen koopt. Een belangrijke overweging hierbij is of de meterkast up-to-date is en voldoet aan de huidige veiligheidsvoorschriften.
Krijg je bij zonnepanelen subsidie?
Hoewel er geen directe subsidie beschikbaar is voor zonnepanelen, zijn er wel financiële voordelen. Vanaf 2023 betalen particulieren geen btw meer over de aanschaf en installatie van zonnepanelen, wat een besparing van 21% op de kosten betekent. Daarnaast profiteer je van de salderingsregeling, waarbij de opgewekte stroom kan worden verrekend met het eigen verbruik, wat leidt tot een gunstige prijs voor teruggeleverde stroom aan het net. Let wel, de voorwaarden van de salderingsregeling zullen in de komende jaren waarschijnlijk wijzigen. Voor de financiering van zonnepanelen kun je gebruik maken van mogelijkheden zoals de Duurzaamheidslening of Energiebespaarlening. Meer informatie hierover vind je op de Energiesubsidiewijzer.
Welk BTW tarief geldt bij zonnepanelen?
Vanaf 2023 is het btw-tarief op de aanschaf en installatie van zonnepanelen voor particulieren verlaagd naar 0%, wat een aanzienlijke besparing oplevert van 21% op de kosten. Voor niet-geïntegreerde zonnepanelen, die het meest gebruikelijk zijn en op of bij het dak geïnstalleerd worden, geldt eveneens dit nultarief. Echter, voor geïntegreerde zonnepanelen die dienen als dakbedekking en geïnstalleerd worden op een nieuwbouwwoning, blijft het btw-tarief op 21%.
Kunnen zonnepanelen met een accu?
Ja, het is zeker mogelijk om zonnepanelen te combineren met een thuisbatterij of thuisaccu. Dit stelt je in staat om de door je zonnepanelen opgewekte energie op te slaan voor later gebruik. Normaal gesproken wordt ongeveer 30% van de zonnestroom die je opwekt direct verbruikt, en de rest wordt teruggeleverd aan het elektriciteitsnet, voornamelijk omdat de productiepieken van zonnepanelen niet altijd samenvallen met je persoonlijke energieverbruik. Door het gebruik van een thuisbatterij kun je het eigen verbruik van je opgewekte zonnestroom ongeveer verdubbelen, wat je meer zelfvoorzienend maakt en kan helpen je energiekosten verder te verlagen.
Wat is de opbrengst van zonnepanelen?
De opbrengst van zonnepanelen hangt af van verschillende factoren, waaronder het vermogen van de panelen, dat wordt uitgedrukt in Wattpiek (Wp). Een vuistregel voor de berekening van de jaarlijkse opbrengst in kilowattuur (kWh) is om het vermogen in Wp te vermenigvuldigen met 0,85. Bijvoorbeeld, een zonnepaneel met een vermogen van 415 Wp zou gemiddeld ongeveer 350 kWh per jaar opwekken. Met een gemiddelde elektriciteitsprijs van €0,25 per kWh, levert dit een financiële opbrengst op van ongeveer €87,50 per paneel per jaar.