VCA
Offerte aanvragen

WarmtepompWarmtepomp

Heeft u te maken met hoge energiekosten of een verouderd verwarmingssysteem? Heijnens Comfort & Energie biedt een duurzame oplossing: onze geavanceerde warmtepompen. Deze systemen zijn niet alleen een slimme keuze voor uw portemonnee, maar ook een milieuvriendelijke stap richting een duurzame toekomst.

Waarom kiezen voor een Warmtepomp?

 • Energie-efficiëntie
  Verlaag uw energieverbruik en -kosten met onze hoogwaardige warmtepompen.

 • Milieuvriendelijk
  Verminder uw CO2-uitstoot en draag bij aan een schonere planeet.

 • Comfort
  Geniet van een constant en aangenaam binnenklimaat, het hele jaar door.

 • Subsidies en Besparingen
  Profiteer van overheidsregelingen en langetermijnbesparingen op uw energierekeningen.

Bij Heijnens Comfort & Energie bieden we niet alleen state-of-the-art warmtepompen, maar ook deskundige installatie en onderhoud. Ons team is erop gericht om u de beste oplossing voor uw specifieke situatie te bieden.

Bent u klaar voor een duurzamere toekomst?
Stap vandaag nog over op een warmtepomp met Heijnens Comfort & Energie en geniet van comfort, efficiëntie en duurzaamheid!

Warmtepomp in 3 eenvoudige stappen

Zet de eerste stap naar een duurzamere toekomst. Begin met uw aanvraag bij Heijnens Comfort & Energie, ontvang deskundig advies in onze gepersonaliseerde offerte en profiteer decennia lang van een vakkundige installatie.

1.

Verstuur uw aanvraag

Start uw reis naar duurzame energie door een aanvraag in te dienen.

2.

Ontvang een offerte

Ontvang een op maat gemaakte offerte en deskundig advies om de beste keuze voor uw situatie te maken.

3.

Vakkundige installatie

Ons professionele team zorgt voor een efficiënte en zorgvuldige installatie.

Veelgestelde vragen

Hoe werkt een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een systeem dat samenwerkt met een cv-ketel om je huis te verwarmen en warm water te leveren. Het apparaat gebruikt stroom en haalt energie uit de buitenlucht, wat het een energiezuinige optie maakt. De warmtepomp neemt het grootste deel van de verwarming van je huis voor zijn rekening. Alleen in situaties waar extra warmte nodig is, zoals tijdens zeer koude perioden of wanneer snel veel warmte vereist is, springt de cv-ketel bij. Bovendien zorgt de cv-ketel voor het verwarmen van het water in je badkamer en keuken.

Je kunt een hybride warmtepomp aansluiten op de bestaande cv-ketel, of besluiten om beide tegelijk te vernieuwen als je een nieuwe installatie overweegt. Dit systeem is vooral geschikt voor woningen met matige isolatie. Als je woning echter al goed geïsoleerd is, zou je kunnen overwegen om direct over te stappen op een volledig elektrische warmtepomp, die geen gasgestookte cv-ketel meer nodig heeft en waarmee je volledig van het aardgas af kunt gaan.

Krijg je bij een warmtepomp subsidie?

Ja, je kunt inderdaad subsidie krijgen voor de aanschaf van een warmtepomp, wat de aankoop financieel aantrekkelijker maakt. Deze subsidie is echter afhankelijk van een paar factoren. Ten eerste moet de warmtepomp een energielabel van A++ of hoger hebben om in aanmerking te komen voor subsidie. De hoogte van de subsidie varieert afhankelijk van het type warmtepomp en het vermogen ervan. Gemiddeld liggen de subsidiebedragen tussen de €3000 en €4000. Deze financiële ondersteuning is bedoeld om de initiële investeringskosten te verlagen en het gebruik van duurzamere energieopties te stimuleren.

Wat kost een warmtepomp?

De kosten van een volledig elektrische warmtepomp kunnen variëren, maar een model met een buitenunit en een 300 liter warmwaterboiler kost ongeveer 11.000 euro. Dit bedrag is inclusief btw, de installatiekosten en rekening houdend met de subsidie die je kunt ontvangen. Het benodigde vermogen van de warmtepomp hangt af van verschillende factoren zoals de grootte van je huis en de kwaliteit van de isolatie. Het voorbeeld dat je gaf, met een warmtepomp van 8 kW, is geschikt voor een gemiddeld geïsoleerd huis. Voor een kleiner of beter geïsoleerd huis zou je een warmtepomp met minder vermogen kunnen overwegen, terwijl een groter of minder goed geïsoleerd huis mogelijk een krachtiger model nodig heeft.

Kan een warmtepomp bij het zwembad?

Ja, een warmtepomp kan zeker gebruikt worden om een zwembad te verwarmen, maar je hebt daarvoor een specifiek model nodig dat ontworpen is voor zwembaden. Deze zwembadwarmtepompen zijn aangepast om efficiënt te werken in de specifieke omstandigheden van een zwembad, zoals het omgaan met grotere hoeveelheden water en de buitentemperaturen. Deze warmtepompen zijn verkrijgbaar in ons assortiment, en we kunnen ze vakkundig installeren bij je zwembad om een aangename watertemperatuur te garanderen, waardoor je langer van je zwembadseizoen kunt genieten.

Wat is de opbrengst van een warmtepomp?

De opbrengst van een volledig elektrische warmtepomp in termen van besparing kan aanzienlijk zijn, en is sterk afhankelijk van het type woning en de isolatiekwaliteit. In een goed geïsoleerd hoekhuis bewoond door twee personen, waar jaarlijks ongeveer 1.000 m³ gas wordt verbruikt voor verwarming en warm water, kan de overstap naar een warmtepomp aanzienlijke financiële besparingen opleveren. Door gasverbruik te vervangen door elektriciteit, kun je jaarlijks zo'n €1.000 besparen, rekening houdend met gemiddelde gas- en stroomprijzen. Deze besparing is inclusief het vermijden van vaste lasten voor de gasaansluiting, die je niet meer nodig hebt. In een redelijk geïsoleerde vrijstaande woning kan de besparing zelfs oplopen tot ongeveer €1.900 per jaar. Dit maakt de warmtepomp niet alleen financieel aantrekkelijk, maar draagt ook bij aan een klimaatvriendelijker huishouden.