VCA

AircoAirco

Bij Heijnens Comfort & Energie begrijpen we hoe belangrijk het is om een comfortabel thuis of kantoor te hebben, vooral tijdens de zeer koude of warme maanden. Onze geavanceerde airconditioningsystemen zijn ontworpen om u te voorzien van superieure koeling tijdens de zomer en een behaaglijke warmte in de wintermaanden.

Waarom Onze Airco's?

 • Jaarrond Comfort
  Effectieve koeling in de zomer en behaaglijke warmte in de winter.

 • Duurzaamheid
  Combineer met zonnepanelen voor een milieuvriendelijke verwarmingsoplossing.

 • Energie-efficiëntie
  Verlaag uw energiekosten met onze efficiënte systemen.

 • Geavanceerde Luchtkwaliteit
  Geniet van een betere luchtkwaliteit en comfort in uw leef- of werkomgeving.

Laat ons u helpen het perfecte klimaatsysteem voor uw behoeften te kiezen.

Ervaar het verschil:
Kies voor Heijnens Comfort & Energie voor een duurzaam, comfortabel en energiezuinig thuis, het hele jaar door!

Airco in 3 eenvoudige stappen

Zet de eerste stap naar een duurzamere toekomst. Begin met uw aanvraag bij Heijnens Comfort & Energie, ontvang deskundig advies in onze gepersonaliseerde offerte en profiteer decennia lang van een vakkundige installatie.

1.

Verstuur uw aanvraag

Start uw reis naar duurzame energie door een aanvraag in te dienen.

2.

Ontvang een offerte

Ontvang een op maat gemaakte offerte en deskundig advies om de beste keuze voor uw situatie te maken.

3.

Vakkundige installatie

Ons professionele team zorgt voor een efficiƫnte en zorgvuldige installatie.

Veelgestelde vragen

Wat kost een airco?

De kosten van een airconditioning, die functioneert als een lucht-lucht warmtepomp, kunnen variëren afhankelijk van het type systeem en de keuze van de binnenunits. Een voorbeeld van een bekend merk zoals Daikin geeft aan dat de prijzen starten vanaf ongeveer €2.000. Dit is inclusief een buitendeel, een binnendeel en de installatiekosten. De uiteindelijke prijs kan hoger uitvallen afhankelijk van de capaciteit van het systeem, het aantal binnenunits dat nodig is voor jouw specifieke situatie, en eventuele extra functies of geavanceerdere technologie die je kiest. Het is ook belangrijk om rekening te houden met de kosten voor het jaarlijks onderhoud om de efficiëntie en levensduur van de airco te garanderen.

Wat is het verbruik van een airco?

Het energieverbruik van een Daikin lucht-lucht warmtepomp (airco) wordt geschat op ongeveer 800 kWh per jaar. Dit verbruik stelt je in staat om zowel te verwarmen in de winter als te koelen in de zomer, terwijl je ook de hele jaar door van een goede luchtkwaliteit in huis geniet. Een significant voordeel van het gebruik van een dergelijke airco voor verwarming is dat je tot 70% op je gasverbruik kunt besparen, wat vooral voordelig is gezien de huidige hoge gastarieven. Deze besparing draagt bij aan een snellere terugverdientijd van je investering en biedt het hele jaar door comfort in huis.

Kun je verwarmen met een airco?

Ja, je kunt zeker verwarmen met een airco die functioneert als een lucht-lucht warmtepomp. Sinds 2006 zijn alle Daikin split-systemen uitgerust met zowel een koel- als een verwarmingsfunctie. Dit betekent dat je voor verwarming gebruik kunt maken van zowel de single split oplossingen (één binnendeel gekoppeld aan één buitendeel) als multisplit oplossingen (meerdere binnendelen gekoppeld aan één buitendeel). Deze systemen bieden dus niet alleen verkoeling tijdens warme perioden, maar kunnen ook efficiënt je woning verwarmen tijdens koudere maanden.